Vektorisera logotyp

Ibland har man en färdig idé till sin nya logga eller så har man en logotyp man använt under lång tid men den finns inte vektoriserad.

Tips på leverantör som kan vektorisera din logotyp.

Varför vektorisera sin logotyp?

Här är det enkla svaret att med den mordena digitala tekniken så innebär en vektorisering att man enkelt kan skala upp och ner loggan utan att förlora i skärpa. Tex om du ska tryck på en penna, visitkort eller på bilen eller en affisch. Samtliga dessa användningsområden kräver olika format och kanske tom olika sätt att definiera färgen, kan vara PMS, CMYK eller RGB.

Så vad innebär vektorisering?

Kort och gott byggs loggan upp av banor, vektorer iställer för punkter, pixlar.

Detta kräver lite mer kvalificerade program och det är också därför inte alla grafiska program kan öppna en vektoriserad logotyp. Dörför är det vanligt att man i sin leverans för den också som vanlig jpg, eller kanske som png för webb, hemsida och för digitala medier.

Bara vektorisering, eller kanske lite kreativitet också?

Ofta i dessa enkla projekt som går på någon timme så lägger man till lite tid för att lyfta loggan med face-lift så den får ett mer modernt och stilrent intryck. Här kan det ju också vara så att verksmaheten utvecklats så man behöver justera något i loggan så det stämmer med verksamheten som den drivs idag.

Slutsats:

Vektorisera din logotyp, gör det idag, gör det nu. Det är ett enkelt första steg i skapandet av en grafisk profil som du kan bygga ditt varumärke kring.

Frågor?

Fyll i och tryck på "Skicka" så
hör vi av oss.